450525357023673.
top of page

TRE staat voor Trauma (or Tension) Release Exercises. 

 

Tre is afkomstig van David Berceli. Hij is een internationaal expert op het gebied van trauma interventie en conflictresolutie. 

 

Tre benadert de chronische spanning die mensen in hun lichaam opslaan via een meer medische achtergrond. 

Spanning, stress en emoties zijn alom vertegenwoordigd in onze maatschappij. Ze worden chronisch. 

Toen we vroeger in de oertijd geconfronteerd werden met een wild beest schoot ons reptielen brein in actie en hadden we 3 keuzes: 

Of we gingen de confrontatie aan met het wilde beest door er met te vechten. 

Dit gaf ons een natuurlijke bevrijding van de angst die door ons lijf raasde. Deze modus heet de “Fight”.

Of we ging gaan vluchten van het wilde beest. Ook het vluchten zorgde voor een ontlading van de angst en spanning in ons lichaam. Deze modus heet de “Flight”.

Of we bevroren. Waardoor de angst en de spanning in ons lijf aanwezig bleef. Deze modus heet de “Freeze”.

In onze huidige maatschappij worden de eerste twee modussen niet meer getolereerd waardoor we steeds in de “freeze” belanden. 

De spanning, de stress en onze angsten worden in ons lijf opgeslagen. Meer bepaald in de psoas spieren. Deze spieren verkrampen (ze verkorten en verdikken) en geven zo vele lichamelijke klachten tot gevolg. Klachten gaande van, nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn, lage rugpijn, concentratiestoornissen, tot depressie en burn-out. 

T.R.E.

Trauma Release Exercise 

De_Reenheide026.jpg

Wat mag je verwachten?

In een TRE sessie werkt Lieve op de psoas spieren (ook wel de spier van de ziel genaamd) en de nervus vagus (of de relaxatiezenuw). De psoas spieren slaan alle stress en emoties die je dagelijks ervaart op. Door je spieren aan het trillen te brengen, gaat je lichaam in een natuurlijke release van die chronische stress en spanning doordat de nervus vagus wordt geactiveerd. 

De nervus vagus start in het parasympatisch zenuwstelsel (gelokaliseerd in je hoofd) en gaat naar je organen in je buik, naar je longen en je hart. Het regelt na periodes van stress je hartslag. Het zorgt voor een normale ademhaling, een rustige hartslag en ontspannen spieren. 

Het trillen die door de TRE op gang komt, activeert je nervus vagus en geeft een positieve invloed op je stressniveau en je immuniteit. 

Na een TRE sessie voel je jou vaak energieker. Je gaat meer stralen. 

Wanneer je TRE voor een langere tijd beoefent zal je merken dat je lichaam soepeler voelt. 

Je zal minder lichamelijke klachten ervaren en je immuniteit zal er op vooruit gaan doordat je chronische stress geen kans meer geeft om in je lijf vast te blijven zitten.  

Boeddha beeld

Een sessie

Een eerste één op één sessie duurt +/- 1.5  uur. 

Tijdens deze sessie maak je kennis met de polyvagaal theorie en leer je wat TRE inhoudt. Lieve leert je kennis maken met je stressreacties, de gevolgen op je gezondheid en je eigen invloed op dit alles. Je leert TRE zelf ervaren. Jij krijgt de volle aandacht en samen ga je op onderzoek uit wat er juist bij jou speelt. 

Na een begeleide TRE sessie ben je in staat om thuis deze sessies verder te zetten. 

Wil je liever toch nog extra begeleiding dan kan je een extra één op één sessie boeken. Je kan natuurlijk ook deelnemen aan een groepsles. 

F0C72267-DD9A-4732-8888-FE3D7FE1A494.jpg

Tarief

Een één op één TRE sessie

neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

Een sessie bedraagt 125 euro

Voor meer informatie aarzel niet bel of mail me,
liefs Lieve

Boek een TRE sessie

Vul het volgende formulier in
om een afspraak te maken.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page