450525357023673.
top of page

Wat is

klankschaaltherapie

Klankschaalmassage  en klankbad zijn verschillende therapieën waar gebruikt wordt gemaakt van klankschalen die gemaakt zijn uit verschillende legeringen van metaal. Dit zorgt voor hun unieke klank. Verschillende schalen worden tijdens een sessie op of rond het lichaam geplaatst en aangeslagen. Op die manier komen er klanken vrij die een hoge trilling produceren die voelbaar is in elke cel van je lichaam.

 

Deze hoge trillingen activeren het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Onze cellen die grotendeels uit water bestaan gaan door de klankschalen op een hogere frequentie trillen en trillen zo ziektes, stress, trauma’s, spanning die op lagere frequenties trillen los. Het is wetenschappelijk bewezen (werk van biofysica en biologe Dr. Hulda Regehr Clark en werk van de Japanse professor Emoto) dat onze cellen, die voornamelijk uit water zijn opgebouwd, door deze hoge frequenties terug een mooiere vorm krijgen. Dit brengt harmonie en rust in het lichaam. Dat heeft als positief gevolg dat lichamelijke en psychische klachten verholpen kunnen worden en stress, trauma’s en blokkades getransformeerd kunnen worden. 

dc9acc28-c299-4f15-b3ee-cee123e5962d.JPG
dc9acc28-c299-4f15-b3ee-cee123e5962d.JPG

Wat mag je verwachten?

Elke sessie start met een kort kennismakingsgesprek. Zo weet jij wie ik ben en leer ik jou ook wat kennen. We laten de alledaagse drukte even links liggen, vertragen en landen in ons lichaam door een ademhalingsoefening. Een klankbad of klankschaalmassage gebeurd met alle kleren aan. Draag liefst losse, comfortabele kleding. 

De klanken en trillingen nemen je mee uit je hoofd, uit je stress en spanning en in de rust en ontspanning. 

Een sessie duurt tussen 1 à 1,5 uur. 

Na een sessie zal je merken dat je meer ontspannen bent, je hebt meer energie, de klanken en trillingen zullen je beter laten slapen en het werkt op eventuele concentratieproblemen. Het heeft een positieve invloed op je immuniteit en je draagkracht. Je zal merken dat je terug sterker in je leven staat. 

​Wat doet het met je lichaam en heeft het als doel?

Het geluid en de trilling van de klankschalen heeft een rustgevende, helende en kalmerende werking op het lichaam.

Bovendien werken de klanken en diepe trillingen zeer effectief voor het behandelen van verschillende blokkades en fysieke en psychologische klachten. Het is dus zeker de moeite waard om uit te proberen als je last hebt van bv: gespannen spieren, slaapproblemen, oververmoeidheid, hoofdpijn, lage rugpijn, angstaanvallen, depressieve gedachten, maar ook als je in een rouwverwerkingsproces zit.

Klankschaal
dc9acc28-c299-4f15-b3ee-cee123e5962d.JPG

Een sessie

Bij een klankschaalmassage worden er klankschalen op het lichaam geplaatst. 

Hiervoor dien je 1,5 uur tijd uit te trekken met een effectieve massagetijd van 1 uur. Je kan nadien in alle rust en op je eigen tempo terug bijkomen.

Prijs: 65 euro

 

Bij een klankbad worden de klankschalen in de directe omgeving van je lichaam geplaatst zodat je lichaam helemaal omgeven is door schalen, klanken en trillingen. 

Hiervoor dien je 1,5 à 2 uur van je tijd uit te trekken met een effectieve klanktijd van 1 uur. Je kan nadien in alle rust en op je eigen tempo terug bijkomen.

Prijs: 85 euro

Contraindicaties: 

Alhoewel zo een klankschaalsessie erg rustgevend is, kan deze best wel intens zijn. Daarom is het beter om geen klankschaal sessie te ondergaan als je lijdt aan epilepsie, een hoge bloeddruk of hartritmestoornissen hebt. Ook is het minder aangeraden voor mensen die gevoelig zijn aan een trombose, een pacemaker hebben en zwanger zijn.

Voor meer informatie aarzel niet bel of mail me,
liefs Lieve

bottom of page